Resident Evil 5 .mtg файли

 Файли монтажу .mtg (montage) для Resident Evil 5 як я зрозумів контролюють видимість тих чи інших мешів, для того щоб контролювати цю видимість у кожного мешу є атрибут названий render group який задається в .mod файлі . Не думав, що мені знадобиться в них заглядати, але заглянув і розгадав структуру. Тут все доволі просто, перші чотири байти - це магічне слово, далі скоріш за все версія, теж чотири байти. Далі цікавіше: кількість рендер групп і кількість пресетів з настройками до них. Після них скоріш за все абсолютні відступи до груп і пресетів відповідно


Задаються рендер групи доволі просто, це short з індексом рендер групи, який повинен співпадати з індексом в .mod файлі, далі short незрозумілого призначення і також незрозумілий uint. Ось і все для рендер груп.



Далі трохи цікавіше, блок пресетів це 20 байт з яких перші 12(може й навіть 16) вмикають чи вимикають видимість тих чи інших рендер груп значення 00 - група видма, 01 - група прихована.
Яка послідовність рендер груп в цих16 байтах мене не вдалося встановити, вони не розміщені у випадковому порядку, єдине що можу сказати впевнено. І нарешті, останній float це просто розмір персонажу бід час виконання певних анімацій(так в грі міняється розмір персонажу наприклад при використанні драбин)

Ці пресети гра вмикає в певних ситуаціях таких як режим перегляду фігурок, певні кат-сцени, чи просто геймплей. Показовий приклад це Jill Battlesuit де mtg контролює закриту частину костюму , а також відкриту, сам девайс та пістолети-кулемети разом з кобурами. Одна модель в різних ситуаціях може виглядати зовсім по різному. Також mtg файли використані для деяких ворогів, коли один mod файл містить багато варіантів зовнішності і кожен з цих скінів контролюється певною рендер групою.

Comments